اخبار داغ

ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور فولاد خوزستان آغاز به‌کار نمود

به گزارش پایگاه خبری نشر تعلیم، ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، مقامات و مسئولان این وزارتخانه، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی‌، پارک‌های علم و فناوری و سایر سازمان‌ها […]

اشتراک گذاری
18 دی 1403
63 بازدید
نویسنده : حدیث احمدی سعید
منبع : شرکت فولاد خوزستان
کد مطلب : 2217

به گزارش پایگاه خبری نشر تعلیم، ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، مقامات و مسئولان این وزارتخانه، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی‌، پارک‌های علم و فناوری و سایر سازمان‌ها و نهادهای مرتبط به همراه تولیدکنندگان، تشکل ها، سازندگان و متخصصان و شرکت ‌های دانش ‌بنیان برتر زنجیره آهن و فولاد کشور آغاز بکار نمود.
این جشنواره و نمایشگاه با محوریت بومی سازی، توسعه تکنولوژی و انتقال دانش فنی بر اساس نیاز زنجیره‌ی آهن و فولاد، روز سه شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در سال همایش‌های برج میلاد آغاز به کار نمود.
سید محمد اتابک وزیر صمت گفت: جایگاه‌ صنعت فولاد با تهدیدهایی از داخل و خارج روبرو است، ناترازی انرژی در برق و گاز شرایط اقتصادی را مشکلات جدی برای این صنعت ایجاد می نماید.
وی افزود: صنعت فولاد در جایگاه صنعت مادر و پیشران، چالش‌های موجود را پشت سر خواهد گذاشت.
اتابک اظهار داشت: هوش مصنوعی امروزه در صنعت فولاد ورود کرده و باید از توانایی آن برای برون رفت از چالش‌ها استفاده نمود.
وی افزود: فولاد پس از نفت بیشترین توانایی ارزآوری برای کشور را دارد. امروز حکمرانی صنعت و معدن کشور در قالب یک ستاد مرکزی باید انجام شود که وزارت صمت درصدد تشکیل یک ستاد مرکزی برای این صنعت می‌باشد.
اتابک ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، برنامه‌های خوبی برای مردمی کردن صنعت، پیشگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال بیشتر در دست اقدام است.
وی افزود: رویکرد جشنواره ملی فولاد برای تولید کنندگان و تامین کنندگان، تقویت سرمایه گذاری و ایجاد نیروگاه را از صنعت طلب می‌نماید. تا این شرکت ها برای تامین برق خود با مشکل مواجه نشوند.
وزیر صمت در پایان گفت: امیدواریم که این جشنواره، زمینه‌های خودکفایی صنعت فولاد کشور را به همراه داشته باشد.
محمد آقاجانلو معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: بومی سازی در صنعت فولاد منجر به تولید قطعات با استفاده از تکنولوژی بالا شده است. برای امسال نیز برنامه‌ریزی شده تا با بومی‌سازی قطعات و تجهیزات ۸۰۰ میلیون دلار دیگر صرفه‌جویی ارزی انجام شود.
معاون وزیر صمت افزود:‌ سامانه‌ای جامع در حوزه فولاد با همکاری یک‌هزار و ۴۳۰ شرکت بومی سازی راه اندازی شده و اطلاعات بر روی آن قرار گرفته است. بر این اساس ۲۷ هزار قطعه بومی‌سازی و ۳۰۰ نیازمندی استراتژیک برای ساخت داخل، شناسایی و اولویت‌گذاری شده است.
وی در ادامه بیان داشت: این سامانه نقش مهمی در تسهیل ارتباط بین تولیدکنندگان فولاد و سازندگان تجهیزات ایفا کرده است و دستاورد آن ورود دانش بنیان‌ها به صنعت فولاد شده است. این مهم نقش بسزایی در کاهش هزینه‌ها و افزایش ارزآوری صنعت فولاد دارد.
آقاجانلو با تاکید بر سرمایه‌گذاری در حوزه دانش مهندسی، فناوری و ساخت داخل در صنعت فولاد گفت: برای توسعه پایدار و ارتقای جایگاه ایران در صنعت فولاد جهان، باید از ظرفیت دانش بنیان ها بهره برد.
وی افزود: باید به سمت توسعه فناوری‌های فولاد سبز در راستای کاهش آلایندگی و هماهنگی با استانداردهای جهانی حرکت کنیم. از این رو بهینه‌سازی مصرف انرژی از مهم ترین اولویت‌هایی است که صنعت فولاد باید به آن توجه ویژه ای نماید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ارتباط سازنده میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قطعات و تجهیزات بر شناسایی و برطرف شدن گلوگاه‌های صنعت تاکید نمود.
بهرام سبحانی رئیس هیئت‌ مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ضمن تشکر از وزیر صمت که مدافع منافع فولادسازان می‌باشد، گفت: علیرغم محدودیت‌های برق و گاز، کشور ایران با تولید ۳۰ میلیون تن فولاد در سال، رتبه‌ی دهم دنیا را دارد و با یک جهش مناسب در تولید، می توان جایگاه هفتم که از آن آلمان است را برای خود ثبت نماید.
سبحانی اظهار داشت: شرکت فولاد خوزستان طرحی برای تبدیل نرمه‌های اسفنجی به بریکت به ارزش ۲۸ میلیون یورو را در دست اقدام دارد.
وی افزود: انجمن تولید کنندگان فولاد ایران با ابتکاری خلاقانه، جشنواره بومی سازی را راه‌اندازی کرد تا تولیدکنندگان و سازندگان ماشین‌آلات و تجهیزات، همچنین تولیدکنندگان مواد شیمیایی و روغن‌های صنعتی، بتوانند نیازهای خود را در داخل کشور تامین کنند و وابستگی به خارج را کاهش دهند. خوشبختانه این اقدام موفقیت‌آمیز بوده و هر ساله در این همایش‌ها تعداد زیادی تفاهم‌نامه میان شرکت‌های مختلف امضا می‌شود.
وی ادامه داد: از نظر مهندسی در طراحی ماشین‌آلات و خطوط تولید نیز تاکنون هیچ نیازی به کشورهای خارجی احساس نشده است. در پنج جشنواره قبلی حدود ۴۰۰ تفاهم‌نامه امضا شده که موجب صرفه‌جویی ارزی معادل ۱/۷ میلیارد دلار در سال شده است.
سبحانی گفت: دو اتفاق مهم در این دوره جشنواره فولاد انجام می‌شود، نخست طراحی اطلس فولاد ایران است که دایره المعارفی از میزان تولید و ظرفیت زنجیره فولاد می باشد. دومین اتفاق ایجاد سامانه‌ی کارلینک می باشد. بر اساس آن تمامی تولید کنندگان و مصرف کنندگان، نیازها و توانایی های خود را در این سامانه ارائه می‌ دهند.
سبحانی اضافه کرد: اگر میزان تولید به ۴۰ میلیون تن برسد، ۲۰ میلیون تن آن را می‌توان صادر نمود.
وی خاطر نشان کرد: در تقویم ملی، روز ملی فولاد ایران خالی است. پیشنهاد می‌شود که روز ۲۳ دی ماه به نام روز ملی فولاد نامگذاری شود.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، این دوره از جشنواره شامل: میز تعمیق ساخت داخل جهت انعقاد قراردادها و تفاهم ‌نامه‌ های شرکت ‌های فولادی و معدنی با سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش بنیان، اهدای تندیس جایزه ملی فولاد ایران به برگزیدگان، تقدیر از چهره‌های تاثیرگذار زنجیره آهن و فولاد ایران، رونمایی از نسخه جدید اطلس ملی فولاد ایران، رونمایی از سامانه به ‌هم‌رسانی کارلینک و دستاوردهای بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی صنعت فولاد است. همچنین این نمایشگاه از ۱۸ دی ماه لغایت پنج شنبه بیستم دی ماه ۱۴۰۳ به مدت ۳ روز از ساعت ۹ صبح لغایت ۱۶ پذیرای علاقمندان می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *