مسجدسلیمان نقشه باستانشناسی میخواهد
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان میگوید: مهمترین چالش میراث فرهنگی مسجدسلیمان نبود نقشه باستانشناسی است. ایوب سلطانی در گفتوگو ، با تاکید بر اینکه تهیه نقشه باستانشناسی مسجدسلیمان ضروری است افزود: این اقدام یکی از اهداف اصلی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان در مدیریت محوطههای باستانی این […]
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان میگوید: مهمترین چالش میراث فرهنگی مسجدسلیمان نبود نقشه باستانشناسی است.
ایوب سلطانی در گفتوگو ، با تاکید بر اینکه تهیه نقشه باستانشناسی مسجدسلیمان ضروری است افزود: این اقدام یکی از اهداف اصلی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان در مدیریت محوطههای باستانی این شهرستان است.
او با اشاره به معضل پیشروی تهیه نقشه باستانشناسی مسجدسلیمان خاطرنشان کرد: تدوین و تهیه نقشه باستانشناسی مسجدسلیمان نیازمند تامین اعتبار است.
وی متذکر شد: اگرچه میراث فرهنگی به عنوان متولی به دنبال حفظ، نگهداری و مرمت محوطههای باستانی مسجدسلیمان است اما تا نقشه جامعی از محوطههای باستانی این شهرستان نداشته باشیم در حفاظت، برنامهریزی و مدیریت محوطهها دچار چالش خواهیم بود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان بیان کرد: اگر اطلس باستانشناسی مسجدسلیمان تدوین و تهیه نشود نمیتوان پی برد که چند محوطه در پهنه جغرافیایی شهرستان وجود دارد و تیپبندی آثار به چه شکل است.
او با بیان اینکه براساس بررسیها و مطالعات صورت گرفته تاکنون ۳۰۰ محوطه باستانی در مسجدسلیمان شناسایی شده اضافه کرد: این آمار بخشی محدود و مرتبط با آثاری است که دسترسی سهلالوصول دارند، زیرا پیشبینی شده که در مسجدسلیمان بیش از ۱۵۰۰ محوطه باستانی وجود داشته باشد.
سلطانی گفت: امیدواریم با توجه به بررسیهای صورت گرفته در اسرع وقت اعتبار لازم تخصیص یابد و اطلس باستانشناسی مسجدسلیمان تهیه، تدوین و تکمیل شود.
مسجدسلیمان شهری در استان خوزستان است. پس از اکتشاف میدان نفتی مسجدسلیمان و آغاز عملیات استخراج نفت که در سال ۱۹۰۸ با حفر چاه شماره یک انجام شد این شهر بهتدریج در اطراف این میدان نفتی شکل گرفت. اغلب مردم این شهر از ایل بختیاری هستند.
از دیدنیهای این شهر میتوان به اولین چاه نفتی در خاورمیانه، دامنه کوه آسماری، تفرجگاه تمبی، آتشکده سرمسجد و پرستشگاه بردنشانده که بزرگترین معبد روباز هخامنشی در ایران و جهان است، اشاره کرد.
مسجدسلیمان را در قدیم «سرمسجد» مینامیدند و علت آن وجود این آتشکده باستانی بود. در زمان گذشته قومی درصدد نابودی این آتشکده برآمد اما ایرانیان به آنها گفتند که این معبد ساخت حضرت سلیمان نبی (ع) است و چون سلیمان نبی (ع) بسیار مورد احترام بود از این عمل سر باز زدند.
دیدگاهتان را بنویسید