آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
یک رسانه آمریکایی به شرح اهدافی که جو بایدن در ضمن تلاشهای شدید دولتش برای حاصل کردن یک توافق آتشبس و آزادسازی اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی در داخل و خارج پیگیری میکند، پرداخته است. به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی «آکسیوس» نوشت: مشاوران ارشد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا میگویند توافق پیشنهادی که هم […]
یک رسانه آمریکایی به شرح اهدافی که جو بایدن در ضمن تلاشهای شدید دولتش برای حاصل کردن یک توافق آتشبس و آزادسازی اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی در داخل و خارج پیگیری میکند، پرداخته است.
به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی «آکسیوس» نوشت: مشاوران ارشد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا میگویند توافق پیشنهادی که هم اکنون روی میز مذاکرات حماس با اسرائیل است به عنوان تنها مسیر ممکن برای رقم زدن آتشبس در نوار غزه و تحقق احتمالی پایان به جنگی که بایدن را آماج انتقادات تند حتی از جانب حامیان برجستهاش در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ قرار داده، محسوب میشود.
«جان کربی»، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه گفت، جو بایدن همه تمرکزش را بر رقم زدن یک توافق آزادی اسرا قرار داده است. یک خبرنگار از کربی درباره اینکه آیا کاخ سفید طرح جایگیزینی برای پیگیری در صورت شکست مذاکرات آتشبس غزه دارد سوال کرد و او پاسخ داد: «فقط باید یک توافق (برای آتشبس) وجود داشته باشد.»
او ادعا کرد: «اگر بتوانیم آتشبس را حاصل کنیم خواهیم توانست به چیزی پایدارتر برسیم و سپس شاید به جنگ پایان دهیم و سپس شاید روند عادیسازی روابط (میان اسرائیل و عربستان سعودی) را به پیش ببریم، اما شروع این روند باید با یک توافق و برگرداندن این افراد (اسرای صهیونیست) به خانوادههایشان باشد.»
به نوشته آکسیوس ۱۳۳ نفر از کسانی که در جریان عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» جنبش حماس در سرزمینهای اشغالی به اسارت گرفته شدند شامل ۶ شهروند آمریکایی هنوز در نوار غزه نگهداری میشوند.
این پایگاه در ادامه مطلب خود نوشت، مقامهای آمریکایی مدعی هستند بحران انسانی در نوار غزه در هفتههای اخیر کمی بهبود یافته است اما تاکید میکنند که یک آتشبس تنها راه واقعی برای رسیدگی نظاممند به وضعیت موجود و دفع خطر قحطی در این باریکه به حساب میآید.
وزارت بهداشت دولت تحت رهبری حماس در غزه اعلام کرده بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تا کنون به شهادت رسیدهاند.
در این میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه گفت دستور به حمله ارتش این رژیم به شهر رفح در جنوبیترین نقطه نوار غزه «چه با توافق و چه بدون آن» را خواهد داد.
مقامهای آمریکایی مدعی هستند از آنجا که بایدن قصد دارد هر کار ممکن به منظور جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح انجام دهد پس دستیابی به یک توافق آتشبس را پیگیری میکند چون باور دارد حصول این توافق است که باعث به تعلیق در آمدن عملیات نظامی اسرائیل در رفح (اگر که باعث کنار رفتن دائمی آن از میز مذاکرات نشود) میشود.
همچنین به گفته مقام های آمریکایی مورد استناد پایگاه آکسیوس، کاخ سفید از سوی دیگر معتقد است برقراری یک آتشبس در نوار غزه در چارچوب توافقی برای تبادل اسرا آتش درگیریهای دیگر در منطقه از جمله حملات توسط انصارالله یمن علیه کشتیها در دریای سرخ را فروخواهد نشاند.
همچنین چند دستیار بایدن معتقدند چنین توافقی در عین حال باعث دورتر شدن رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان از آستانه جنگ در محل مرز لبنان-اسرائیل خواهد شد.
آکسیوس نوشته است: یک هدف دیگری که دولت جو بایدن دنبال میکند این است که یک توافق آتشبس موقت برقرار وسپس آن را در ادامه تبدیل به یک توافق آتشبس دائمی کرده و بر مبنای این توافق به مذاکرات بر سر عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل که آمریکا پیش از هفتم اکتبر پیگیری میکرد، برگردد.
مقامهای آمریکایی همچنین ادعا کردند کاخ سفید میخواهد از مساله توافق عادیسازی روابط عربستان-اسرائیل به عنوان اهرم استفاده کرده و با استفاده از این اهرم نتانیاهو را وادار به پذیرش مسیر تشکیل کشور فلسطین کند.
حمایتهای مداوم بایدن از اسرائیل موجب شده که در داخل آمریکا و در ضمن کارزار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، او با خطر از دست دادن آرای رای دهندگان ترقیخواه جوان مواجه شود.
هدف دیگر بایدن از دنبال کردن انعقاد توافق آتشبس حماس و اسرائیل این است که شعله اعتراضات طنین انداخته در دانشگاههای مهم آمریکا از سوی تظاهرکنندگانی که معترض به سیاستهای او در قبال اسرائیل هستند را کم کند.
به نوشته آکسیوس در سوی دیگر، بایدن همچنین به موجب این تلاش میخواهد وجهه خدشهدار شده خود در میان رایدهندگان عرب در ایالت تاثیرگذار میشیگان را بازسازی کند.
بایدن روز یکشنبه یک گفتگوی تلفنی با نتانیاهو داشت و در آن درباره جدیدترین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل برای مذاکره کردن بر سر «بازیابی آرامش پایدار» در غزه بعد از آزادی نخست اسرا بر مبنای دلایل بشردوستانه صحبت کرد.
روز دوشنبه نیز رئیس جمهور آمریکا با رهبران مصر و قطر، دو میانجیگر بین حماس و اسرائیل گفتگو داشت.
انتهای پیام
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید