آخرین وضعیت تب دنگی در کشور
دکتر حسین فرشیدی بعدازظهر امروز یکشنبه در سفر یک روزه خود به دزفول در جمع رسانهها اظهار کرد: بیماری تب دنگی بیماری جدیدی نیست و نباید با کووید ۱۹ اشتباه گرفته شود. کووید بیماری بود که برای اولین بار بشر با آن روبرو میشد ولی تب دنگی بیماری شناخته شدهای است که در بیش از […]
دکتر حسین فرشیدی بعدازظهر امروز یکشنبه در سفر یک روزه خود به دزفول در جمع رسانهها اظهار کرد: بیماری تب دنگی بیماری جدیدی نیست و نباید با کووید ۱۹ اشتباه گرفته شود. کووید بیماری بود که برای اولین بار بشر با آن روبرو میشد ولی تب دنگی بیماری شناخته شدهای است که در بیش از ۱۴۰ کشور جهان وجود دارد.
وی ادامه داد: عامل انتقال این بیماری پشه آئدس است. در سال ۱۳۹۵ با توجه به گسترش این بیماری در کشورهای همسایه، رصد منظمی را در کشور راه انداختیم و در بیش از ۷۰ نقطه کشور دستگاههایی را برای یافتن پشه و بیمار قرار دادیم.
فرشیدی افزود: در سال ۹۸ پشه در شهرستان بندرلنگه یافت شد و پس از آن حساسیت و استراتژی وزارت بهداشت برای پیگیری بیماران تب دنگی متفاوت شد و در استانهایی که پشه در آنها بود یک استراتژی فعال برای پیدا کردن بیماران تعیین شد.
وی تصریح کرد: از سال ۹۸ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیمار فعالی که انتقال از داخل کشور داشته باشد نداشتیم. متاسفانه از روز ۲۶ اردیبهشت تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و در کمتر از دو هفته تعداد زیادی بیمار فعال داشتیم.
فرشیدی گفت: در حال حاضر علاوه بر رایزنیهای بینالمللی، در داخل نیز نظام مراقبتی را تقویت کردهایم و درحال حاضر بیمار با انتقال داخلی محدود به یک شهرستان باقیمانده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با گذشت یک ماه و نیم این بیماری هنوز در حال گسترده، خود را در کشور نشان نداده است و تعداد بیماران ما که در داخل ایران آلوده شدهاند در عدد ۶ باقیمانده است.
حسین فرشیدی افزود: سیاست وزارت بهداشت آن است که اگر استان یا شهرستانی آلوده شد، با مناطق نزدیک یا هممرز آن بهعنوان نقاطی که در معرض خطر قرار دارند برخورد کند.
وی ادامه داد: در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستانوبلوچستان پشه مشاهده شده است و برای استانهای فارس، خوزستان و کرمان نیز باید احتمال انتقال پشه را در نظر بگیریم که تا امروز در این ۳ استان بیمار آلوده داشتهایم ولی پشه وجود ندارد.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: برای انتقال این بیماری باید ۳ رکن انسان، پشه و ویروس کنار هم قرار بگیرند. مهمترین تمهید پیشگیرانه نیز بهسازی محیط است. محل رشد و تخمگذاری پشه آب است. آب سالم و تمیز هرچقدر هم اندک باشد نباید در نقاطی همانند بالکن قرار بگیرد که درصورت حضور پشه، امکان رشد و تخمریزی آن وجود دارد.
فرشیدی گفت: بهسازی محیط، جمعآوری آبهای راکد و جمعآوری وسایل و لوازمی که ممکن است آب در آن جمع شود دارای اهمیت است. همچنین پشه به اشیاء سیاه علاقه دارد و لاستیکهای مستعمل در شهرها باید جمعآوری شود یا مراقب باشیم آب در آنها جمع نشود.
وی در ادامه اظهار کرد: علائم این بیماری که به بیماری درد شکننده استخوان نیز معروف است، شامل سردرد و بدندرد میشود و پس از بهبودی هم ممکن است تا حداقل یک ماه علائم باقی بماند. متاسفانه یک درصد بیماران بدحال امکان مرگ بر اثر بیماری را دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه هفته جاری کنگره بزرگ اربعین در تهران برگزار میشود. همچنین درحال رایزنی با وزارت کشور درباره نحوه انتقال زوار خصوصا از نقاط آلوده از جمله پاکستان هستیم که هنگامیکه از چند استان ما رد میشوند تمهیداتی اندیشیده شود که اتراق آنها در نقاطی نباشد که بیماری و پشه وجود دارد
دیدگاهتان را بنویسید